https://www.kinderopvangphilippo.nl/informatie/komen-wennen

  Komen wennen

  Een dagje bij Philippo

  Voor het eerst uw kindje naar de opvang brengen, is natuurlijk heel spannend. Hieronder staat beschreven hoe we het wennen begeleiden. Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

  Kennismaking met Philippo

  Als u nieuwsgierig bent naar Philippo, kunt u een afspraak maken voor een rondleiding. Op deze manier krijgt u een beeld van waar u uw kindje zou brengen. Tijdens de rondleiding krijgt u het gehele pand te zien, maken we nader kennis met elkaar, vertellen we iets over onze werkwijze en u krijgt natuurlijk de gelegenheid om op al uw vragen antwoorden te krijgen.

  Twee wenmomenten

  We maken twee wenafspraken en maken dit op in een flexibel opvangcontract voor de gevraagde data. Dit contract is nodig om ervoor te zorgen dat uw kind onder de vereiste verzekering valt.

  Alvorens u uw kindje brengt, vindt er een intakegesprek plaats met één van de medewerkers van de groep. Hierin kunt u aangeven wat de gewoonten zijn van het kind, welk ritme jullie thuis aanhouden en kunt u eventuele zorgen en vragen met ons delen. Hierna kunt u afscheid nemen van uw kindje. Tijdens de wenmomenten houden we u telefonisch op de hoogte van hoe het met uw zoon/dochter gaat.

  De wenmomenten zijn over het algemeen twee ochtenden, maar samen met u kunnen we kijken naar wat het beste past voor u en uw kind.

  Doorschuiven binnen Philippo

  We zijn van mening dat kinderen ook binnen de opvang aan een nieuwe groep moeten wennen. Voor sommige kinderen kan het niet snel genoeg gaan, maar voor andere kinderen kan het voor spanning zorgen. Om deze reden laten we kinderen altijd eerst twee keer wennen op hun nieuwe groep. Zo kunnen ze op een rustige manier kennismaken met de kinderen, de nieuwe ruimte en de materialen.

  Voordat een kind doorschuift naar een volgende groep, worden ouders hierover en over de wenmomenten geïnformeerd.