https://www.kinderopvangphilippo.nl/over-philippo/groepen/groepen-hedo-0-4-jaar

  HEDO

  Hele dagopvang (0 tot 4 jaar)

  Rode Clowntjes

  Bij de Rode Clowntjes zitten onze jongste kinderen. De groep is geschikt voor 6 baby's met 2 medewerkers. De baby's houden het eerste jaar hun eigen dagritme aan. Door middel van een schriftje kunnen ouders aangeven wanneer de laatste voeding en het laatste slaapje is geweest.

  Op de groep staat een box, er staan wipstoeltjes en er ligt een groot speelkleed op de grond waarop de baby's alle ruimte hebben om lekker te kunnen spelen.

  Oranje Clowntjes

  Ook bij de Oranje Clowntjes komen jonge baby's vanaf 3 maanden. Deze kinderen kunnen hier tot hun 2e verjaardag blijven. Hierna stromen ze door naar een volgende groep. Bij de Oranje Clowntjes houden de jongste kinderen -net als op de Rode Clowntjes- hun eigen dagrimte aan. Vanaf ongeveer 1 jaar doen deze kinderen mee met het dagritme van de groep. Wilt u hier meer over lezen? Kijkt u dan eens onder het kopje 'Informatie', bij Dagindeling.

  De kinderen van de Oranje Clowntjes leren goed hoe ze samen kunnen spelen. Er worden veel verhalen voorgelezen, wekelijks kunnen de kinderen knutselen of verven en ze gaan iedere dag naar buiten om een frisse neus te halen.

  Gele Clowntjes

  Op de Gele Clowntjes vangen we kinderen van 1 tot 3 jaar op. Hier zijn al echte 'speelhoeken' te vinden, zoals een keukentje en een poppenhoek en er staat een grote tafel waaraan allerlei activiteiten worden ondernomen zoals knutselen, puzzelen, spelletjes spelen en diverse eetmomenten. Verder ligt er een groot kleed waar heerlijk gebouwd kan worden met de Duplo, waar een boekje gelezen kan worden en waar gespeeld kan worden met de diertjes, de trein of de 'My Little Pony's'.

  Groene Clowntjes

  Onze oudste peuters worden op de Groene Clowntjes opgevangen. Deze groep bevindt zich op de eerste etage. Ook hier zijn diverse speelhoeken te vinden, zoals een bouwhoek en een winkeltje. In de kast kunnen kinderen zelf ontwikkelingsmaterialen pakken zoals een puzzel of uitdagende spelletjes.