https://www.kinderopvangphilippo.nl/verstoppertje-spelen/l27c3

  Nieuws

  Alle belangrijke nieuwsberichten uit onze Philippo Paper vindt u per uitgave op deze website. 

   Naar overzicht
  Verstoppertje spelen

  Verstoppertje spelen

  Goed voor de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen

  Buitenspelen verveelt nooit! Dit doen we dan iedere dag minimaal één keer met de kinderen.

  De laatste tijd spelen we regelmatig verstoppertje met de kinderen. De kinderen spelen enthousiast mee. Het leuke aan verstoppertje is dat het kinderen van alle leeftijden fascineert.

  Wist je dat verstoppertje spelen voor kinderen ook heel goed is om te doen? Er zitten namelijk zowel cognitieve als sociale voordelen aan.

  Zo worden kinderen bijvoorbeeld gestimuleerd om hun verbeelding te gebruiken: op welke plekken zouden de anderen kunnen zitten?

  Wat verstoppertje ze ook goed leert is het concept ‘volume'. Als ze net beginnen met het spel denken kinderen misschien nog in het kleine kastje te passen maar al gauw zullen ze merken dat dit niet gaat.

  En wat dacht je van het geduld dat de kinderen nodig hebben om het spel te kunnen spelen? Je snapt natuurlijk wel dat het voor jonge kinderen niet makkelijk is om stil te blijven zitten op één plek, maar omdat ze echt niet ontdekt willen worden, proberen ze het wél. Op die manier helpt het spel ze om een gevoel van controle over hun impulsen te ontwikkelen.

  Al met al een spel waar ze heel veel van leren en dat maakt het nog leuker!