https://www.kinderopvangphilippo.nl/wat-eten-we-bij-philippo/l29c3

  Nieuws

  Alle belangrijke nieuwsberichten uit onze Philippo Paper vindt u per uitgave op deze website. 

   Naar overzicht
  Wat eten we bij Philippo?

  Wat eten we bij Philippo?

  Ons eet- en drinkritme op een rijtje

  Hieronder kunt u lezen wat we zoal op de opvang eten en drinken en op welk moment. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ons altijd mailen of bellen.

  Ochtendcracker

  Als alle kinderen er zijn en ze even lekker hebben kunnen spelen, gaan we om ongeveer half 10 aan tafel of in de kring voor een dubbele cracker of rijstwafel met beleg (zuivelspread, hummus, smeerkaas, smeerworst, vleeswaren of kaas) en een bekertje lauwe thee of water. De dreumesen en peuters mogen zelf kiezen wat ze op hun cracker of rijstwafel willen. Vaak krijgen ze de keuze uit 3 soorten beleg. Bij de baby’s wordt deze keuze gemaakt door één van de medewerkers.

  Lunch

  De kinderen van de Oranje Clowntjes eten om half 12 een boterham, zodat ze hierna op tijd naar bed kunnen. De kinderen van de Gele en Groene Clowntjes eten om 12 uur.

  Op de eerste boterham krijgen de kinderen, net als op hun cracker of rijstwafel iets hartigs. Op hun tweede boterham mogen ze –als ze willen- zoet beleg: appelstroop, pindakaas of fruitspread. Bij de peuters mogen ze ongeveer één keer per week kiezen voor een boterham met chocopasta. Bij de lunch drinken we halfvolle melk. De kinderen die dit niet mogen, krijgen water.

  Tussendoortje

  De kinderen die ‘s middags niet slapen, krijgen rond een uur of 2 iets kleins zoals een paar rozijntjes of soepstengel met een bekertje water.

  Fruit en snoepgroente

  Als alle kinderen weer wakker zijn, eten we met z’n allen aan tafel stukjes fruit en snoepgroente. Ook hierbij krijgen de kinderen een beker water of lauwe thee. Op de BSO mogen de kinderen ook kiezen voor een beker aanmaaklimonade.